Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

A fémtolvajlás folytatódik

Ismét hatalmas károkat okoztak azok a fémtolvajok, akik nemrég egy Jászberény közeli településen körülbelül 20 millió forint értékben vágtak le bronzkábeleket.

 

Bár nem a történelem első jelentős fémlopásáról beszélünk, a kormány eddig mégsem tudott megfelelő törvényjavaslatot előterjeszteni annak érdekében, hogy megakadályozzák, de legalább is visszaszorítsák az elharapódzott bűncselekmények számát. Számos látszatintézkedés történt már ezek megfékezésére, ám a fémkereskedelem továbbra is átláthatatlan és gyakorta ellenőrizhetetlen a hatóságok számára. Hogy miért? Gondoljunk csak bele, mennyire hihető, hogy valaki otthon tart egy bronz szobrot vagy épp azt talál lomtalanításkor? Ugyanez egy több 10 méter hosszú vasúti kábel esetében szintén hihetetlennek hangzik. Azzal, hogy lomtalanításkor regisztráció nélkül engedélyezik a fémgyűjtést, még inkább ellehetetlenítik a hatékony ellenőrzések lehetőségét.

 

Korondi Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselője ezen szeretett volna változtatni. Az új javaslat értelmében a fémkereskedőket arra köteleznék, hogy a begyűjtő személy iratairól másolatot készítsenek és megőrizzék azt, valamint a begyűjtő személyekről név szerinti nyilvántartást vezessenek. Az országgyűlés személyiségi jogokra hivatkozva azonban elutasította a kezdeményezést. Bővebben: http://www.barikad.hu/harc_femlopasok_ellen-20110930

 

Így a fémlopások fékezhetetlenül tovább folytatódnak. Ennek kitűnő példája az a szeptemberi akció is, amikor újabb tetteseket fogtak el a Jászságban. A tettesek egy építési területről tulajdonították el két munkagép motorját, egy rakodógép bolygóművét és egy olajemelőt. Az ellopott tárgyakat a rendőrök néhány nappal később, már feldarabolt állapotban találták meg egy felvásárló telepen.

 

Elfogták azokat a szintén jászsági tolvajokat is, akik egy üzemből több millió forint értékben vittek el saválló tartályokat. A két elkövetőt szintén őrizetbe vették. Forrás: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=476421

 

 

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!