Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

A hulladékstátusz megszűnése vasfém- és alumíniumhulladékok esetén

Az Európai Unió kidolgozta a hulladékstátusz megszűnésének kritériumait a vas-, acél- és alumíniumhulladékokra vonatkozóan. Az előírásokat kihirdető 333/2011/EU rendelet részletesen rögzíti a hasznosítási művelet alapanyagául szolgáló fémhulladékokra, a kezelési eljárásokra, valamint a hasznosítási műveletből származó fémtörmelékekre vonatkozó konkrét kritériumokat, továbbá előírja a megfelelő minőségbiztosítási rendszer működtetését és a szállítmányokra vonatkozó megfelelőségi nyilatkozat elkészítésének kötelezettségét.

A hulladékstátusz megszűnésének lényege, hogy azon hulladékok (anyagok, tárgyak, alkatrészek) esetében, amelyek egy bizonyos feldolgozottsági szintet elérve teljesíteni tudnak bizonyos minőségi kritériumokat és alkalmasak valamely gyártási vagy termék-előállítási technológiában való közvetlen felhasználásra ne tartozzanak a hulladékgazdálkodási előírások hatálya alá, hanem mint termékek legyenek felhasználhatók.

A hulladékstátusz megszűnésének fontos előfeltétele, hogy az anyagot vagy tárgyat (ill. alkatrészét) általánosan, meghatározott rendeltetéssel használják, legyen piaca, feleljen meg a termékekre vonatkozó műszaki előírásoknak; és felhasználása ne idézzen elő káros környezeti vagy egészségügyi hatásokat.

A rendelet 2011. március 31-ei keltezésű és 2011. október 9-től kell a rendeletben foglaltakat alkalmazni.

forrás: http://oko-kord.hu/article/219

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!