Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Magánszemély letétjének kiváltása

EgymillióAz oldalunkon - ahogy azt megszokhatták - nem csak a számítógépes programmal foglalkozunk. Most ismét kitérünk egy lehetőségre, amelynek nincs köze a számítógéphez...

A „Fémtörvény”, valamint a végrehajtásáról szóló Korm. rendeletet meghatározzák a fémkereskedelmi engedély kiadásának feltételeit, többek között az engedély érvényességi idejére felajánlott tevékenységi biztosíték összegét és teljesítésének módját.

 

A teljesítés módja három féle megoldással is történhet, melyek közül egy újabbat mutunk be. A Biztosítási Szerződés alapján kiállított Biztosítói kötelezvényt.

 

 

 

 

 

A felajánlott tevékenységi biztosíték készpénz vagy pénzügyi biztosíték lehet. Pénzügyi biztosítékot csak magyar székhellyel rendelkező hitelintézet nyújthat.

 

A három lehetőség:

 

  • A fémkereskedelmi hatóság által megadott számlára utalt összeg („készpénzben nyújtott tevékenységi biztosíték” után a hatóságnak kamatfizetési kötelezettsége nem keletkezik)
     
  • Bankgarancia (Ezt ismerhetik régebbről. Mögötte nem céges, hanem magánszemélytől származó óvadék van, amiért kamatot nem fizetnek, sőt, plusz költsége van. Drága, nehezen hozzáférhető, és mivel magánvagyon áll mögötte, nem költségelhető a vállalkozásban sem.)
     
  • Biztosítási szerződés alapján kiállított kötelezvény (A NAV által is elfogadott, sokkal kedvezőbb megoldás részleteiről olvashat az alábbiakban…)


A Biztosítói Kötelezvény program egy vadonatúj fedezeti rendszert hoz létre, amely képes az agyonterhelt gazdaság szereplőit úgy szolgálni, hogy a létrehozása pillanatában azonnal feltétlen, és teljes körű biztonságot jelent.

 

Egymillio

 

Milyen előnyökkel jár a Biztosítási Szerződés?

 

  • egy lejárat nélküli életbiztosítás, amelyben a szerződő a cég, a biztosított a tulajdonos, vagy ügyvezető, mint magánszemély,
  • adóalapot csökkent (mivel a kockázati életbiztosítás teljes egészében költségként elszámolható)
  • teljes egészében járulékmentes,
  • hosszú távú tőkefelhalmozás,
  • folyamatos hozamot termel (hozamgarantált befektetés)
  • fedezetet nyújt, lehetőséget ad egy eseti számla nyitására, amelyre a szerződő cég bármekkora összeget elhelyezhet, és azt ugyancsak elszámolhatja költségként!
  • a kötvényben, és az eseti számlán elhelyezett összeg nem inkasszálható, nem peresíthető, felszámolásba és végrehajtásba nem vonható be (teljes egészében tőkevédett)
  • az APEH, és a VPOP /NAV/ elfogadja, mint pénzügyi biztosítékot


A Tevékenységi Biztosíték Működése

 

A tevékenységi biztosíték összege 100 %-os költségelszámolás mellett elhelyezésre kerül a tőkefelhalmozási kötvénye eseti számláján.


TelefonA kötvény mellett lévő eseti számlát a biztosító társaság záradékolja, s ezzel egyidejűleg a biztosító kiadja a Biztosítói Kötelezvényt, amely ettől a pillanattól kezdve a fémkereskedelmi hatóság felé nyújtott tevékenységi biztosítékként funkcionál.


Amennyiben a Biztosítói Kötelezvény lejárati időt tartalmaz, annak bekövetkezte után a kötelezett szabadon rendelkezhet az eseti számlán addig záradékolt összeg felett, amennyiben a hatóság felé elszámolt. Hosszú távra tervezett üzleti kapcsolatok esetén a záradékolási határidő esetenként eltér, 3-5 év is lehet, illetve bizonyos esetekben lehet időkorlát nélküli is, elkerülve ezzel az évente történő záradékolási hosszabbítási procedúrát.


Fontos tudni, hogy tevékenységi biztosíték esetén egyetlen egy alkalommal kell feltölteni az eseti számlát, és az akár évtizedekig is funkcionál, folyamatosan fedezetet nyújtva.

 

Tehát, mégegyszer, hogy félreértés ne essék...

A magánszemélyként zároltatott összeget veheti ki a letétből, és ezt az összeget kell áttennie a Bizosítási Kötvény mellett létrehozott eseti számlára. (Magánszemélyként gazdagabb lesz, a cége pedig szegényebb lesz. A végeredmény pedig az, hogy az ügylet hasznot fog hozni az Ön számára.)

 

Állunk szíves rendelkezésére!

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!