Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Anyagkísérő Okmányok elszámolása

Vaslap programmal kiállított anyagkísérő okmányok sorszámtartományának elszámolása.

Az egyes fémek begyűjtésével és értékesítésével összefüggő visszaélések visszaszorításáról szóló 2009. évi LXI. törvény végrehajtásáról szóló 312/2009. (XII. 28.) Korm. rendelet 24 § (5) bekezdése alapján:

"Az anyagkísérő okmányt a fémkereskedő a regionális ellenőrzési központ engedélye alapján számítógéppel előállíthatja a regionális ellenőrzési központ által kiadott, az engedélyben meghatározott sorszámtartományon belüli azonosító számok felhasználásával. A tárgyhót követő hónap 20. napjáig engedélyes a tárgyhóban felhasznált, számítógéppel előállított anyagkísérő okmányok azonosító számait megadja a regionális ellenőrzési központnak, vagy amennyiben a tárgyhóban nem állított ki anyagkísérő okmányt, erről tájékoztatja a regionális ellenőrzési központot."

Az anyagkísérő okmány sorszámtartományainak elszámolása történhet levélben - akár faxon is - vagy a  VPOPJ 16.jar  ANYK nyomtatvány kitöltésével.

A VPOP J16.jar file-t a VPOP honlapjáról – http://www.vam.hu/enyomtatvany/index.html - lehet letölteni és a ANYK programba történő telepítés után lehet kitölteni.

Az ANYK nyomtatványok beküldéséhez EÜC regisztráció szükséges amelyet a VPOP R01 nyomtatvány kitöltésével kell kérni a Regionális Ellenőrzési Központnál.

Figyelem!

A VPOP R1 nyomtatvány kitöltése esetén minden új jogosultság igénylésénél a korábban kért jogosultságokkal együtt minden jogosultságokat is be kell jelölni, mert a VPOP az új kérelem feldolgozása felülírja a korábbi jogosultságokat!

Ne felejtse el - a nyomtatvány minden lapjának kinyomtatása és kitöltése után - csatolni az aláírási címpéldány és az adókártya fénymásolatát!

A számítógéppel előállításra kerülő – így a Vaslap programmal előállított - anyagkísérő okmányok kiadott sorszámtartományait 2010 december 31-ig lehet felhasználni.

2011. január 1-től történő felhasználásra új sorszámtartományt kell kérni levélben - postán vagy faxon - vagy a VPOP J15.jar  ANYK nyomtatvány kitöltésével.

Minél előbb adják be a VPOP-hoz szükséges okmányokat, és 2011. január 1-től ne felejtsék el a Vaslap Programban az új sorszámtartományt betölteni.

Szakmai segítség www.sioexcise.hu elérhetőségeinken.

Fülöp Attila
vám- és jövedéki ügyintéző
fémkereskedelmi tanácsadó

 

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!