Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Figyelem! Csalók az országban!

ÁCsalókl fémkereskedők vásárolhatnak az Önök nevében.

Július közepén olyan ál fémkereskedők bukkantak fel, akik más cégnek álcázva magukat látogatnak el a fémulladék kereskedőkhöz, ahol színesfémet vásárolnának utalásos számlával.

Hogyan tudják magukat más cégnek álcázni, hogyan derült ki egy csalás idő előtt?

A vaslap program bemutatása, oktatása folyt egy fémkereskedő telephelyén, miközben a tulajdonosnak hívása volt a telefonján. Egy ismerős kereskedő telefonált, aki az ország másik részén, több száz km-rel odébb működik, hogy megkapta a cég anyagait (engedélyszámát, cégkivonatát) egy illetőtől, aki rezet szeretne elvinni utalásos számlával.

Az ügyben a véletlen szerencsén múlt, hogy a két "áldozat" ismerte egymást, és így a csalás meghiúsult.

Alább tesszük közzé a tulajdonos felhívását:

Figyelem!

A Bencs-Metál Kft. nevében illetéktelen (ismeretlen) személyek tesznek ajánlatot színesfém megvásárlására fémkereskedőknek. A Kft. cégkivonatával, adataival igazolják magukat és erre kérik a számlázást.

  • Cégünk nem vásárol fémkereskedőktől hulladékot.
  • Cégektől is csak személyes ismeretség és referencia után.

Letiltott telefonszámról nem hívogatunk senkit. Ha így jelentkezik be Önöknél valaki, kérjük, ne kössenek vele üzleti kapcsolatot, mert csaló(k), és mivel nincsenek cégünkkel kapcsolatban így átutalást sem fogják Önöknek teljesíteni. Készpénzes fizetés esetén viszont így tudják esetlegesen lopott dolgaikat a mi cégünk neve alatt értékesíteni!

Bencsik Pál 
ügyvezető

 

Hozzátesszük Bencsik Úr felhívásához, hogy bármelyik fémkereskedő adataihoz hozzájuthatnak a csalók a hatóságok weboldaláról, így a legfontosabb - ahogy írja -, hogy "kövessék le az üzleti kapcsolatokat" az ismeretlen vevőkkel szemben.

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!