Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Hirdetések

Új VPOP fémkereskedelmi adatszolgáltató nyomtatvány!

Aki a fémkereskedelmi anyagkísérő okmány Vaslap programmal történő előállítására engedélyt kapott, lehetősége van a sorszámtartomány elektronikus nyomtatványon történő igénylésére és elektronikus nyomtatvánnyal történő elszámolására. A trükk, hogy a
nyomtatványt nem a fémkereskedelmi nyomtatványok között hanem a jövedéki nyomtatványok között találhatják meg a VP weboldalán a fémkereskedők. (http://www.vam.hu/enyomtatvany/index.html)

A J15-ös nyomtatvány a AKO (fémkereskedelmi AnyagKísérő Okmány) sorszámtartomány igénylésére, míg a J16-os nyomtatvány a havi 10-ig történő felhasznált anyagkísérő okmány sorszámok elszámolására szolgál.

A nyomtatvány beküldéséhez EÜC regisztráció szükséges, amelynek menete a R1 nyomtatvány ismételt kitöltése - aki elmentette a nyomtatványt csak plusz sorban jelezze a J15 és J 16 nyomtatvány beküldésének regisztrációját. Aki nem mentette el a nyomtatványt jó ha figyelemmel van arra, hogy az EÜC regisztrációnál mindent jelöljön be, amit eddig is regisztrált a VPOP-nál, mert az ismételt rögzítésnél a korábbi adatokat felülírja a VPOP informatikai rendszere. Az R1 nyomtatványt csak eredetben, postán ajánlva lehet az illetékes REKK-nek beküldeni. (Vagy, ahogy a katonaságnál megtanultuk "eregy" fiam és vidd el személyesen a levelet.)

Az ismételt beküldésnél nem kell csatolni az adókártya és az aláírási címpéldány másolatot ezért azt a nyomtatványon nem kell bejelölni.

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!