Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Hirdetések

Illegális hulladékbontó Csehimindszenten

Illegális fémlerakóIllegális hulladékbontót találtak a pénzügyőrök Csehimindszenten, ahol hegyekben álltak a mosógépek és a hűtőszekrények. Az ingatlanon közel 500 tonna fémet foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. 

Bokáig érő sárban dolgoznak a Szombathelyi Vám- és Pénzügyőri hivatal munkatársai. 2010. június 1-én, délelőtt a körmendi rendőrök, a vasnepe.huszombathelyi  pénzügyőrök és a Nyugat-dunántúli Regionális Munkavédelmi Felügyelőség munkatársai együtt tartottak ellenőrzést  a csehimindszenti ingatlan udvarán.

Szendrődi Barnabás, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: tudomásukra jutott, hogy Csehimindszenten nagy mennyiségben bontanak szét műszaki cikkeket, majd az így kinyert hulladékfémet  illegálisan értékesítik.

Délelőtt kilenc órakor Körmenden találkoztak az akcióban résztvevők, majd elkezdődött  a közös razzia. A munkaügyi felügyelők feketén foglalkoztatott dolgozóra bukkantak, a pénzügyőrök engedély nélkül végzett fémkereskedelem miatt indítottak eljárást, a rendőrök pedig hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetszennyezés miatt jártak el. A parasztházat bérlő személy egész Nyugat-Európából, óriási mennyiségben hozta be a mosógépeket, hűtőszekrényeket. A gépeket az udvaron szétszedték, a műanyag alkatrészeket pedig egy nagy gödörben elásták.Razzia

Csehimindszenten három napja hordja a kamion a fémhulladékot az Alcufer körmendi telepére.


Csütörtökön délután az utca túloldaláról ketten figyelték, mi történik az öreg parasztháznál.
- Sajnos elhunyt az előző tulajdonos, azután kezdődött itt a „ramazuri”. Reggel hatkor már kopácsoltak, de úgy, hogy nem lehetett aludni a nagy zajban.

A férfi, aki éveken keresztül szétverte a gépeket kaposvári, azt mondja, pillanatok alatt szétszedett egy-egy mosógépet vagy mosogatógépet.
- Több éve dolgoztam itt. Egyedül végeztem a piszkos munkát, gép nélkül, kalapáccsal és fejszével. Minden szombaton, zárt mikrobuszban, mentrendszerűen érkezett a szállítmány. Sokáig el is vitték innen a fémhulladékot, de néhány hónapja már nem akadt  rá vevő. Azóta állt itt hegyekben a rosszvas.

 A környezetvédelmi szakemberek becslése alapján 450 tonnányi lehet az udvaron tárolt fémhulladék súlya.

A szóban forgó ingatlannal csaknem szemközt lakik a falu polgármestere, Fukszberger Imre, aki elmondta, hogy amikor felbukkantak az „idegenek”, azt mondták: rosszvaskereskedést  létesítenek. De soha nem legalizálták a telepet. Többször jártak itt rendőrök, a környezetvédelmi hatóság munkatársai, de hiába: ők rendületlenül szedték szét a gépeket. Egyszer kinéztem, s azt hittem az Alpokban vagyok: egymás fölött, hat sor magasan álltak itt a hűtők.

Get Adobe Flash player
A video lejátszásához kattintson a képre...

A csehimindszenti fogás a legnagyobb, amióta a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzi a fémkereskedelmet.
Az illegális kereskedőre kiszabott bírság a lefoglalt fémhulladék súlyával arányos.forras_vasnepe

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!