Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Néhol hosszú ideig tart a letöltés

Lassú a Pannon mobil internet szolgáltatásaA vaslap program automatikus frissítése néhány számítógépen nehézkesen megy. A legtöbben néhány másodperc alatt le tudják tölteni a program aktuális javítócsomagját, viszont néhányan órákig várják, hogy a frissítés letöltődjön hozzájuk. Kiderült, hogy a lassú letöltés csak a Pannon mobil Internettel rendelkező ügyfeleinknél jön elő.

A több órás kiesés – főleg a reggeli órákban – megengedhetetlen.

Mi okozza ezt a problémát?

Utána jártunk, a furcsaságnak, és megtudtuk, hogy a Pannon jelentősen korlátozza a letöltések sebességét a mobil Internet szolgáltatásában. Ez nemcsak a mi rendszerünket érinti, hanem minden olyan letöltést, amely úgynevezett „FTP” kapcsolaton történik. A normál internetezés során a weboldalak nézegetése természetesen gyorsan megy, de amikor megkezdenek egy letöltési folyamatot, akkor kb. 60-szorosára lassul a kapcsolat sebessége, és így a programfrissítés több mint egy óráig tart.

Hogyan lehet segíteni a problémán?

  • A mi részünkről megpróbálunk egy másik letöltési csatornát kiajánlani, hogy ezzel „átverjük” a Pannon letöltési sebesség korlátozását, de ehhez még időre van szükségünk.
  • Az Önök részéről pedig jelenleg a legegyszerűbb megoldás, ha nem kérik a program automatikus frissítését, viszont letöltik weboldalunkról és telepítik az új javítócsomaggal ellátott programot. Ez a módszer normál sebességgel megy, így néhány perc alatt a végére lehet jutni. Ez esetben két dologra kell odafigyelni. Fontos, hogy a Vaslap program ne fusson a háttérben a telepítés közben, mivel ez megakadályozza a frissítést, valamint a telepítőben ne kérjük a „telepítendő komponensek választása” résznél a „teszt adatbázist”, hiszen ez már a gépen van. (Tehát „vegyük ki a pipát” a teszt adatbázis telepítése elől.)

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!