Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Mire várnak a programfejlesztők?

ProgramfejlesztésekIgen sokan választották már a Vaslap programot a nyilvántartásuk vezetésére. A Kedves Megrendelőink közül többen tették fel a kérdést, hogy mikor adjuk ki a végleges programverziót?
Weboldalunk több ezres látogatottsága arra enged következtetni, hogy látogatóink nemcsak a megrendelőinkből állnak, ezért ez a cikkünk a versenytársaink mellet is szól, akiknek szintén sokadszor kell nekirugaszkodniuk ugyanannak a programrésznek.

Több fémkereskedőnél már megtörtént helyszíni szemle a VPOP részéről, az engedélykérelem benyújtása óta. Akik nem a manuális nyilvántartást választották, azoknál a szoftver meglétét is vizsgálná a VPOP, de a komplex rendszerek még nem állnak készen. Így – a telephely és minden egyéb elfogadása után – az engedélyhez jutás csak akkor történhet meg, ha a program is ott lesz a vállalkozás számítógépén.

Fontos tudni, hogy a VPOP csak a számára előírt nyilvántartási kötelezettségek betartását ellenőrzi. Nem vizsgálja, hogy a programok megfelelnek-e a más hatóságok elvárásainak. (Pl. a VPOP csak a VTSZ számok szerinti bevételezést követeli meg, de ha Ön csak a VTSZ számok szerint bevételez, akkor a Környezetvédelmi hatóság ellenőrei megbírságolják, mivel ők egészen más adatokra kíváncsiak.)

Az érdeklődőinknek telefonon részletesebb információkat adunk, de mindenképpen célszerűnek tartjuk, hogy tájékoztassuk Önöket a fejlesztés március eleji állapotáról. Mint Önök is látják és olvassák, van bőven megválaszolatlan kérdés. Sokszor úgy tűnik, hogy választ kaptunk a kérdésünkre, de a következő napon egy ellentétes állítást olvashatunk. A hivatalos fórumokon elhangzottakra, és megjelenő írásokra sem hagyatkozhatunk, hiszen bármikor visszavonásra, módosításra kerülhetnek.

Egyik – éppen aktuális – problémánkat a képen is láthatják a hatóság által kiadott "F2" elekrtonikus nyomtatványon. (A kódokat figyeljék.)

Napi jelentés, március 4.Napi jelentés, március 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anyagjellemzők egyik napról a másikra teljesen megváltoztak az elektronikus nyomtatványban, és sajnos semmi sem garantálja, hogy holnap ne találkozzunk egy egészen más kódtáblával. A hatóság bizonytalankodása nem segíti elő a programfejlesztők munkáját. (Viszont - hozzá kell tenni - ezek miatt toleránsak a programok átadásának ügyében.)

A Vaslap program hivatos elfogadását 2010. március 15. előtt szeretnénk elérni. Természetesen ennek a verziónak már minden olyan információt, adatot, bizonylatot és naplót tartalmazni kell, amelyet a jogszabályok megkövetelnek. Az eseményről a weboldalon értesítjük a Kedves Látogatóinkat!

Milyen programot válasszon, aki még nem döntött?

Három fejlesztő céget és programot ismerünk a Vaslap mellett, amelyek nagyobb múlttal vagy felkészültséggel rendelkeznek. Mindhárom sajátos vonásokkal rendelkezik, más erényeik és más hátrányaik vannak.

Ha még nem döntött, akkor ne adjon helyt azoknak a szóbeszédeknek, amelyeket nap, mint nap, egyre sűrűbben hallhatunk, miszerint van már teljesen kész program. Ne fizessen be kétes kilétű kereskedőknek, akik azt állítják, hogy egy adott összeget gyűjtenek, és azt egy nagy fejlesztő cégnek fogják átadni, egy eddig még ismeretlen program kifejlesztéséért. (Egy program megírása vagy átírása hónapokig tart.)

Önök a szakemberek! Kérdezzenek bele a fémkereskedelem rejtelmeibe, így gyorsan ki tudják szűrni, hogy ki a hozzáértő programfejlesztő, és ki nem az!

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!