Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

JAVA keretrendszer frissítése

A közelmúltban rengeteg megkeresést kaptunk, hogy a JAVA keretrendszer frissítése után az ÁNYK nem nyílik meg a Vaslap 2 program napi, illetve havi jelentésének legenerálása után.


Ezzel a problémával kapcsolatban egyenlőre csak javaslatokkal, ötletekkel tudjuk segíteni felhasználóinkat, mert sem a JAVA keretrendszer, sem az ÁNYK nyomtatvány kitöltő program nem a mi fejlesztésünk. Utóbbi, az ÁNYK nyomtatvány kitöltő program a NAV által JAVA alapokra készített alkalmazása. A Vaslap 2 program csak a napközben felvitt adatok alapján készít egy adatcsomagot, melyet megpróbál átadni az ÁNYK-ban lévő nyomtatványnak a NAV által leírt fejlesztői instrukciók alapján.


Az ÁNYK futtatásának feltétele a JAVA keretrendszer, mint ahogy a Vaslap 2 program futtatásának feltétele a Windows operációs rendszer.

A JAVA keretrendszer telepítésekor és frissítésekor különös figyelmet kell fordítani a megfelelő típus kiválasztására, mert külön telepíthető az operációs rendszernek megfelelő 32 bites, illetve 64 bites verzió.


Sajnos mivel nem látunk bele az ÁNYK belső dolgaiba, így nem tudjuk megmondani, hogy 32 bit-es vagy 64 bit-es JAVA keretrendszerrel kell rendelkezni az ÁNYK stabil működtetéséhez. A NAV állítása szerint az ÁNYK mindkét keretrendszer típust támogatja, de erről, az eddigi tapasztalatok alapján mi eltérően vélekedünk.


Amennyiben Ön is hasonló problémával küzd, először próbálja meg a NAV által közzétett telepítési leírás lépéseit követni.


Ha fenti linken található útmutató nem segít, akkor a telepített alkalmazások teljes eltávolítása után (ÁNYK és JAVA keretrendszer) próbálja meg az ellenkező típusú keretrendszert telepíteni, majd ezt követően az ÁNYK újratelepítését.


Ha ez sem segít és van rá lehetőség, akkor a korábbi, működőképes JAVA keretrendszerrel próbálják meg az ÁNYK-t működésre bírni.


Ha az ÁNYK önmagában elindul, csak a Vaslap 2 program által meghívott ÁNYK importáló komponens nem hajlandó elindítani az ÁNYK-t, akkor a kézi indítás után a “Szerviz” menü “Egyedi importálás” lehetőséggel van módunk a Vaslap 2 program által a jelentéshez generált fájlt az ÁNYK programba betölteni.

Ezt a fájlt a Vaslap 2 program minden esetben elkészíti, amikor a NAV-VP adatszolgáltatás modulban az Adatok exportálása gombra kattintunk. A legenerált állományt a Vaslap 2 program mappájában találjuk meg, mely - az operációs rendszerünktől függően – általában 32 bites Windows esetében C:\Program Files\Vaslap\Imp\ , 64 bites Windows esetében pedig a C:\Program Files (x86)\Vaslap\Imp\. Ebben a mappában a fémkereskedelmi engedély számával elnevezett, .imp kiterjesztésű állományt lehet a fent leírt módon az ÁNYK programba betölteni.


Sajnos erőforrásaink és létszámunk miatt, csak korlátozottan tudunk segíteni, az ilyen – nem a Vaslap 2 program működéséből eredő – problémákkal kapcsolatban, ezért kérjük, hogy csak végső esetben keressék ezzel kollégánkat.

Megértésüket köszönjük!

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!