Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

Nyomtatványok változása 2013. december 25-től


A NAV felé az eddigi VPOP_F02-es nyomtatvány helyett december 25-től a NAV_F02-es nyomtatványon van lehetőség a napi jelentés leadására. Ahogy a nyomtatvány nevéből és verziószámából kiderül, ez egy új nyomtatvány, amit az ÁNYK nem tud önállóan frissíteni az előző VPOP_F02-es nyomtatványról, ezért kérünk mindenkit, hogy telepítse a lentebb található linkről.


Az új nyomtatvány C lapján helyet kapott a vételár jelentésére szolgáló mező, melyet természetes személy esetén kell kitölteni. Bekerült a nyomtatványba a NAV visszaigazolás száma, mellyel az érzékeny FAJ kóddal rendelkező anyagok vehetőek majd át. A nyomtatvány mindkét lapjára, C és D, egyaránt felkerült a szállítóeszköz azonosító rögzítésére szolgáló mező, amit a kitöltési útmutató szerint csak a hatósági jelzéssel rendelkező szállítójármű esetén töltendő ki. Szintén mindkét lapra felkerült egy olyan mező, ami feltehetően az eltérő külföldi adószámok ellenőrzésen való átengedésére szolgál.


Szintén új nyomtatványon kell a havi jelentést leadni 2013. december 25-től, melyre a NAV által kiadott NAV_F03-as nyomtatvány szolgál. Mivel ez a nyomtatvány szintén új, így ezt is telepítse mindenki a lentebbi linkről. Ebben a nyomtatványban egyelőre lényegi változást nem találtunk. Valószínű, hogy csupán az egységesség miatt kapott új nyomtatványt a havi jelentés.



Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!