Elfogadva...

Vaslap program változások, javítások a kiadás óta...

Távoli segítség


Belépés

Partnerünk

Sió-Excise
Hirdetés
Jövedéki Tanácsadó és Szolgáltató Iroda

Kersés

Szavazás

Mennyi időt töltött el a papír alapú nyilvántartással naponta?
 

2013-as Fémtörvény hatályba lépése miatti változások időrendben


  • 2013. november 25-től lépett hatályba a fémkereskedelemről szóló 2013. évi CXL. törvény néhány, a záró rendelkezésekben (15. §) meghatározott kivétellel.

  • 2013. november 28. napjától hatályos a törvény végrehajtásáról szóló 443/2013. (XI. 27.) Korm. rendelet, kivéve annak 25. §-a.

  • 2013. december 25-től a 2013. évi CXL. törvény 5. § (3) bekezdés e) és f) pontja alapján a nyilvántartásban a természetes személy eladó esetén rögzíteni kell a vételárat („e” pont), illetve az engedélyköteles anyagokat be- és kiszállító szállítóeszköz rendszámát, vasúti vagon számát, hajóazonosító számát vagy egyéb szállítóeszköz megnevezését is rögzíteni kell („f” pont).

  • 2014. január 01-től lép hatályba a 443/2013. (XI.27.) Korm. rendelet 25. §-a, mely a fémkereskedelmi hatóság valamint a rendőrségi szerv együttműködését szabályozza.

  • 2014. február 01-ig módosítási kérelmet kell benyújtani a NAV illetékes Igazgatóságához (F01-es nyomtatványon), melyhez csatolni szükséges az érvényes környezetvédelmi hatóság által kiadott engedélyt, illetve igazolni kell, hogy a pénzügyi mérleg könyvvizsgáló által hitelesítve lett (kivéve egyéni vállalkozó).

  • 2014. május 28-ig kell, kérelem formájában intézkedni a biztosíték kiegészítése, vagy alacsonyabb összegben történő megállapításával kapcsolatban.


Minden kedves Partnerünknek azt javasoljuk, hogy kísérje figyelemmel a NAV honlapján közzétett híreket, felhívásokat, valamint a VÁM hivatalok eltérő jogszabály-értelmezése miatt egyeztessen a területileg illetékes VÁM szervekkel.

Oldalainkon sütiket használunk. A böngészés folytatásával ezt elfogadottnak tekintjük!